Na ons weekje vakantie was het direct tijd om er weer in te vliegen want we organiseerden de hele week een parentsdkeday voor elk unit. Hiervoor hebben we de voorbije weken een spel voorbereid en voor elke unit enkele foto’s laten afdrukken. Ook hebben we in elke unit cake voorzien voor de ouders. De centjes die we ingezameld hebben worden dus goed gebruikt!

Op maandag was het officieel nog vakantie voor de kindjes maar aangezien we bijna naar huis gaan moesten we die dag de parentsday vieren in Motherwell. De unitleaders waren zo lief om alle ouders een persoonlijk berichtje te sturen om te vragen om zeker aanwezig te zijn. Het was spannend afwachten of de kindjes en de ouders zouden komen maar om 20 na 10 waren er al enkele ouders en kindjes en konden we beginnen. We toonden eerste aan de ouders wat de kinderen geleerd hadden over de lichaamsdelen door enkele spelletjes te spelen. De ouders applaudisseerden voor de kindjes wanneer ze een oefening goed deden wat de kinderen heel leuk vonden. Daarna hebben we even gesnoezeld. De kindjes gaven een massage aan hun ouders wat ze heel fijn vonden. Nadien speelden we een paasbingo. We hadden allerlei paaseitjes verstopt en de ouders kregen een kaart met 8 paaseieren op. Ze moesten om ter eerst alle eitjes gaan zoeken samen met hun zoon of dochter. De ouders maakten er een echte wedstrijd van en speelden samen met hun kinderen het spel heel gedreven. Als beloning kreeg iedereen een stukje cake en gaven de kindjes hun zelfgemaakte kaartje en leeuw aan hun ouders. Tijdens het eten van de cake hielden de unitleaders een parentsmeeting. Deze ging over het transport van en naar de units, de aanwezigheid van de kinderen en het schoolgeld. Nadien bedankten we de ouders voor hun komst en gingen ze ervandoor met hun kindjes.

Op dinsdag, woensdag en donderdag verliepen de parentdays ongeveer hetzelfde. Alleen hadden we daar voor de parentsmeeting nog een beetje tijd om activiteiten te doen met de kinderen. Laura haalde al haar spelletjes uit om de motoriek te stimuleren. De kindjes waren heel erg onder de indruk van dit materiaal en hebben er veel plezier aan gehad.

Woensdag gingen we naar Gelvandale en daar kwamen we voor een verrassing te staan. Er zat een groot gat in het plafond, bleek dat er ingebroken was tijdens het paasweekend. Drie mannen hadden een baksteen door het dak gegooid en zijn zo binnen geklommen in de unit. Ze zijn ervandoor met drie messen en een televisieantenne. Dit valt dus goed mee maar de schade in het dak is heel groot, als het regent of wat kouder is gaan ze dit goed voelen. Gelukkig hadden de kindjes er geen last van. Ook heeft Laura een grote stoffen freezbee bovengehaald. De kinderen wisten niet wat ze zagen en vonden het fantastisch. Ze gooiden de freezbee zo ver mogelijk weg en liepen er dan met z’n allen achter. Uren spelplezier verzekerd!

Ondertussen is ook onze laatste volledige stageweek voorbij. Volgende week maandag en dinsdag gaan we nog eventjes terug om afscheid te nemen met wat cadeautjes voor de kindjes en de units en om twee nieuwe studenten rond te leiden. We gaan alle kindjes heel erg missen en het vertrek naar België komt steeds dichter en dichter.

Vele groetjes,

Laura en Lotte

Laura en Lotte

About Laura en Lotte

Wie zijn wij? Wij zijn Laura Bouttelgier (21j.) en Lotte Van de Vyver (20j.). Studenten pedagogie van het jonge kind en kleuteronderwijs aan de Arteveldehogeschool. Waarom kiezen we voor dit avontuur? Beide wouden we in ons laatste jaar graag een bijzondere ervaring op doen. Van daar dat we de uitdaging aangingen om naar het Zuiden te gaan. Op deze manier krijgen we de kans om een andere cultuur te leren kennen. We zien het als een meerwaarde om onze eigen kennis en vaardigheden uit te wisselen met de opvoeders en begeleiders van het mental health center. Maar ook omgekeerd om te leren van hun kennis en vaardigheden. Het lijkt ons interessant om te weten te komen hoe kinderen met een mentale beperking begeleid en opgevangen worden in Zuid-Afrika. We willen onze blik op de wereld verruimen door de cultuur van Zuid-Afrika beter te leren kennen.

Leave a Reply

Contact
(+27) 041 364 2775
42 Willet Street | Newton Park
Port Elizabeth | South Africa
Email: info@hopevolunteer.org