Al weer een weekje verder dus weer tijd voor een nieuw blog berichtje. De tijd vliegt!

Vorig weekend vierden we op zaterdag Manon’s verjaardag. We gingen onder andere basketten, polen en gezellig iets eten. Zondag was het eindelijk terug tijd om te genieten van het zonnetje na een paar dagen bewolkt en ook wat regen. Ja, we hebben zelfs met een lange broek en trui rond gelopen. De zon was dus meer dan welkom, we moeten genoeg kleur hebben als we thuis komen hé ;).

Op stage werden we uitgedaagd om het thema ‘the body’ af te ronden met ‘body safety’. Hierbij werd ons gevraagd als we ook wat wilden werken rond het al dan niet mogen aanraken van bepaalde lichaamsdelen aangezien niet alle kinderen zich hiervan bewust zijn. Hier moesten we even over nadenken maar uiteindelijk bedachten we een spel. We tekenden telkens twee prenten, ééntje die goed is en ééntje die fout is. Zoals voorbeeld: je mag spelen met speelgoed maar niet met vuur, je mag een knuffel geven aan iemand, maar die persoon niet aanraken op zijn geslachtsdelen, je mag een ijsje kopen bij de ijsman maar niet bij iemand die je in de auto lokt met een ijsje,… De kindjes krijgen telkens de twee prenten voor hen en moeten dan aanduiden welke de goeie prent is en welke niet. Nadien vragen we hen dit uit te leggen. We hebben dit vandaag voor de eerste keer getest en waren zeer blij met het resultaat. De kindjes moeten het nog wat leren kennen maar ze waren er goed mee weg voor dit een eerste keer te spelen. Lotte doet elke dag een snoezel activiteitje met de kinderen om zo hun voelen, horen, ruiken en zien te prikkelen. Ze genieten hier telkens van. Laura doet nog steeds activiteiten rond het tellen en de kleuren. Zo heeft ze voorbeeld een soort memorie gemaakt waarbij de kindjes het juiste cijfer bij het juiste aantal vakjes moeten leggen. Ook zijn we gestart met het knutselen voor de parentsday die we binnen een paar weken organiseren. We wilden dat de kindjes hiervoor een klein cadeautje hadden dat ze konden geven aan hun ouders. Daarom zijn we nu een kaartje met pasta’s en een leeuwenhoofd uit een kartonnen bord aan het maken. Op deze manier willen we ook aan de begeleiders tonen dat er niet veel (duur) materiaal nodig is om iets leuks te knutselen.

Nu nog even de titel verduidelijken want eergisteren hadden we een vrije dag, waar we zeker van genoten hebben! Human Rights Day is een dag ter herinnering aan de rechten van de mensen en het belang er van. Dit wordt hier als een feestdag gezien dus ook de kindjes bleven thuis van stage. We beslisten om met vier op avontuur te gaan naar addo adrenalin. We deden er de zip line en de giant swing en we hebben er zeker geen spijt van. De swing leek op het eerste moment niet zo indrukwekkend maar we kunnen je verzekeren dat het zeker hoog genoeg was wanneer we boven waren.. En dan maar wachten tot ze ons los lieten… De zip line liep over een mooi stukje natuur en was ook zeker de moeite, ook de weg er naar toe was dit al! Het was dus zeker een geslaagde dag.

Ook een leuk weekend zit op ons te wachten want we gaan vanaf deze middag na stage op weekend naar Jeffreys Bay. We hebben er zin in!

Afsluiten doen we even met nog wat slecht nieuws want dinsdag is onze laatste maand hier ingegaan. Op ons to do-lijstje komt nu steeds in grotere letters genieten, genieten, genieten te staan want de tijd zal alleen maar sneller beginnen gaan hier..

Liefs Lotte & Laura

Laura en Lotte

About Laura en Lotte

Wie zijn wij? Wij zijn Laura Bouttelgier (21j.) en Lotte Van de Vyver (20j.). Studenten pedagogie van het jonge kind en kleuteronderwijs aan de Arteveldehogeschool. Waarom kiezen we voor dit avontuur? Beide wouden we in ons laatste jaar graag een bijzondere ervaring op doen. Van daar dat we de uitdaging aangingen om naar het Zuiden te gaan. Op deze manier krijgen we de kans om een andere cultuur te leren kennen. We zien het als een meerwaarde om onze eigen kennis en vaardigheden uit te wisselen met de opvoeders en begeleiders van het mental health center. Maar ook omgekeerd om te leren van hun kennis en vaardigheden. Het lijkt ons interessant om te weten te komen hoe kinderen met een mentale beperking begeleid en opgevangen worden in Zuid-Afrika. We willen onze blik op de wereld verruimen door de cultuur van Zuid-Afrika beter te leren kennen.

Leave a Reply

Contact
(+27) 041 364 2775
42 Willet Street | Newton Park
Port Elizabeth | South Africa
Email: info@hopevolunteer.org