Laura and Lotte

Heel veel strandbezoekjes!

Zoals de titel al doet vermoeden zijn we dit weekend vaak naar het strand geweest. Op zaterdag zijn we met z’n allen naar Sardinia Bay gereden. Dit is een prachtig stukje strand dat rustig gelegen is. Daar hebben we gezwommen, gewandeld maar vooral genoten van het prachtige weer. Ook op zondag zijn we naar het strand geweest maar dan naar Summerstrand. Dit is het toeristische strand in Port Elizabeth. Ook hier hebben we genoten en ja hoor… dat bruine kleurtje begint stilletjes aan tevoorschijn te komen. Op dinsdag was het 36 graden, de ideale temperatuur om na onze stagedag naar het openluchtzwembad te gaan. Ook de andere meisjes die verblijven in het gastgezin zijn meegegaan. Jammer genoeg heeft het goede weer nu plaatsgemaakt voor de regen. Hier zijn vele Zuid-Afrikanen zeer blij om door het grote watertekort. Wij vinden het iets minder leuk maar na regen komt zonneschijn!

We hebben deze week ook nog andere dingen gedaan dan gezwommen en in de zon gelegen. Op maandagavond was er een afscheidsfeestje voor Jildou en Josien, zij hebben een maand vrijwilligerswerk gedaan bij verschillende projecten. Ook Stephanie vertrok terug naar huis, zij heeft twee weken vrijwilligerswerk gedaan samen met haar dochter Samantha die nog een beetje langer blijft. Op woensdag heeft Daphne haar heerlijke bobotie klaargemaakt. Dit is een typisch Zuid-Afrikaans gerecht dat bestaat uit een soort ovenschotel met gehakt. Het is de bedoeling dat je hier dan banaan, kokos en rode bietjes aan toevoegt. We gaan het eten van Daphne enorm missen als we terug in België zijn want zij en Peter kunnen geweldig koken.

Ook op stage hebben we deze week heel leuke dingen gedaan. Laura is gestart met een spelletje om het tellen te oefenen en met een spelletje rond de kleuren. De kindjes vonden het heel leuk en deden het ook super goed. Lotte is deze week gestart met snoezelen. Hier hebben de kindjes erg van genoten.

Op woensdag waren er maar drie kindjes aanwezig op de unit dus besloten we om naar het strand te gaan. De kindjes waren de hele autorit super enthousiast en konden niet wachten tot we er waren. We zijn eerst even naar een speeltuin gegaan waar ze zich volledig konden uitleven. Daarna was het tijd voor de zee en het strand. De kindjes vond het water heel leuk, hun broek was dan ook goed nat. Gelukkig droogde dit snel op door het warme weer. Als afsluiten hebben we de kindjes, de begeleidster en onszelf getrakteerd op een ijsje.

Vele groetjes

Laura en Lotte!

Laura en Lotte

About Laura en Lotte

Wie zijn wij? Wij zijn Laura Bouttelgier (21j.) en Lotte Van de Vyver (20j.). Studenten pedagogie van het jonge kind en kleuteronderwijs aan de Arteveldehogeschool. Waarom kiezen we voor dit avontuur? Beide wouden we in ons laatste jaar graag een bijzondere ervaring op doen. Van daar dat we de uitdaging aangingen om naar het Zuiden te gaan. Op deze manier krijgen we de kans om een andere cultuur te leren kennen. We zien het als een meerwaarde om onze eigen kennis en vaardigheden uit te wisselen met de opvoeders en begeleiders van het mental health center. Maar ook omgekeerd om te leren van hun kennis en vaardigheden. Het lijkt ons interessant om te weten te komen hoe kinderen met een mentale beperking begeleid en opgevangen worden in Zuid-Afrika. We willen onze blik op de wereld verruimen door de cultuur van Zuid-Afrika beter te leren kennen.

Leave a Reply

Halfweg!
Next Post

Contact
(+27) 041 364 2775
42 Willet Street | Newton Park
Port Elizabeth | South Africa
Email: info@hopevolunteer.org