Laura and Lotte

Chippa united vs Orlando Pirates

 Zoals je in ons vorige blogbericht kon lezen gingen we dit weekend normaal gezien naar Addo park. Hier dacht het weer net iets anders over… Het regende namelijk de hele avond en dan is de kans dat je dieren ziet veel kleiner. We besloten dan maar om naar het grootste shopping center van PE te gaan. Wat we daar zagen was heel gek, ze hebben daar namelijk een schaatsbaan in het shoppingcenter. Ook was er een cinema en een bowling in. Na heel wat winkels te bekijken besloten we om naar huis te gaan en ‘s avonds terug te keren om naar de cinema te gaan en even te bowlen. Wat vonden wij het jammer dat ze hier geen popcorn met suiker kennen maar enkel popcorn met zout, de dame lachte ook eventjes toen we vroegen of ze geen popcorn met suiker hadden. Toen we gingen bowlen werd ons gevraagd om onze schoenen uit te doen. We moesten dus op kousen of blote voeten bowlen. Gelukkig heeft niemand zijn tenen gebroken!

Op zondag zouden we Peter en Daphne vergezellen naar the black church maar doordat ze een meeting hadden ging dit niet door. In de namiddag gingen we met z’n zevenen naar een voetbalwedstrijd kijken in het gigantische Nelson Mandela bay stadion. Port Elizabeth alias chippa united tegen Johannesburg alias Orlando Pirates. We werden vergezeld door Sia, hij is een vrijwillig voetbaltrainer in Mortherwell. Het viel ons al snel op dat we één van de weinige blanken waren in het stadion. De sfeer zat onmiddellijk goed, veel mensen supporterden voor beide ploegen waardoor het bij elke goal een groot feest was. Iedereen stond recht, begon te springen, te dansen en te roepen. De supporters van beide ploegen zitten ook gewoon door elkaar in het stadion. De match eindigde met 2-4 voor Orlando Pirates. Sia was heel blij want hij was grote supporter van Johannesburg.

Ook op stage gaat alles nog steeds goed. We werken nog steeds rond de lichaamsdelen en de kinderen beginnen ze goed vanbuiten te kennen. Als we op stage komen beginnen ze spontaan lichaamsdelen op te noemen in het Engels, Xhosa en Zuid-Afrikaans. Vooral Bump (poep) onthouden ze verrassend goed. Ook leren we de kinderen steeds beter en beter kennen. Zo komen we te weten wie wat graag doet en kunnen we hierop inspelen. Vanaf volgende week gaan we aan de slag in de twee nieuwe units en de week erna doen we alle vier de verschillende units. Dan doen we elke dag één unit tot het einde van onze stage.

Laura is druk bezig met het maken van spelletjes en materialen om de motoriek van de kinderen te verbeteren. De komende weken gaat ze hiermee aan de slag en zullen er ook foto’s van verschijnen. Lotte is bezig met het maken van allerlei snoezelmateriaal om het welbevinden van de kinderen op te krikken. Ook hier komen foto’s van op de blog.

We doen dit weekend een nieuwe poging om naar Addo park te gaan als het weer het toelaat. Ook gaan we hopelijk zondag naar de kerk met Peter en Daphne. Alles hierover kan je lezen in ons volgende berichtje.

Vele groetjes!

Laura en Lotte

About Laura en Lotte

Wie zijn wij? Wij zijn Laura Bouttelgier (21j.) en Lotte Van de Vyver (20j.). Studenten pedagogie van het jonge kind en kleuteronderwijs aan de Arteveldehogeschool. Waarom kiezen we voor dit avontuur? Beide wouden we in ons laatste jaar graag een bijzondere ervaring op doen. Van daar dat we de uitdaging aangingen om naar het Zuiden te gaan. Op deze manier krijgen we de kans om een andere cultuur te leren kennen. We zien het als een meerwaarde om onze eigen kennis en vaardigheden uit te wisselen met de opvoeders en begeleiders van het mental health center. Maar ook omgekeerd om te leren van hun kennis en vaardigheden. Het lijkt ons interessant om te weten te komen hoe kinderen met een mentale beperking begeleid en opgevangen worden in Zuid-Afrika. We willen onze blik op de wereld verruimen door de cultuur van Zuid-Afrika beter te leren kennen.

Leave a Reply

Contact
(+27) 041 364 2775
42 Willet Street | Newton Park
Port Elizabeth | South Africa
Email: info@hopevolunteer.org