Laura and Lotte

Al één maand verder!

Ondertussen zitten we al een maandje in het verre Zuid-Afrika. Wat gaat de tijd snel, veel te snel! Er staat nog zoveel op ons to do-lijstje.

Vorige week zaterdag gingen we met vijf naar het Kragga Kamma park hier in PE. Dit kun je vergelijken met een klein soort safaripark. We kozen voor een twee uur durende begeleide rondrit waardoor we ook ‘off roat’ konden gaan en de dieren van dicht bij konden zien. We zagen onder andere zebra’s, neushoren, springbokken, buffels, giraffen, cheeta’s,… Het was zeker de moeite om te doen! Via de foto’s kan je wat mee genieten 😉

Zondag gingen we met zen allen naar een foodtruck festival waar we genoten hebben van het lekkere eten, de zon en leuke muziek. ‘s Avonds hebben we met vier Daphne en Peter vergezeld tijdens hun kerk bezoek. Wat was dat zeg!? Voor ons als Belgen leek het eerste drie kwartier op een concert. Op het podium treed er een band op met songteksten over God, echt mooie muziek! De jongeren mogen voor het podium gaan staan om te dansen. We trokken echt onze ogen open. De kerk zat bomvol, er is plaats voor 2000 mensen. Het laatste kwartier werd er nog gebeden en een toespraak gehouden door de priester, hierbij werd veel humor gebruikt. We gaan zeker nog meer meegaan naar de kerk. Moest de kerk er in België ook zo uit zien zouden we er ook zeker meer te vinden zijn. Na de dienst regelden Daphne en Peter nog een gesprek voor ons met een medewerker van de kerk zodat we onze vragen konden stellen. Wat de kerk op zich ziet er ook al helemaal anders uit dan bij ons. Zo is er voorbeeld een kinderopvang, een kinderkerk, een ruimte waar ouders met hun baby’s zitten om de dienst te volgen,… Voor en na de dienst is er ook een ontmoetingsmoment met een bar waar iedereen gezellig kan samen zijn.

Op stage zijn we nog steeds aan het werken rond het thema lichaam. Deze week kwamen we ook te weten dat ze niet één maand maar twee rond hetzelfde thema werken. In maart zullen we hier dus nog verder mee aan de slag gaan. Ondertussen zien we al heel veel vooruitgang bij de kinderen. Ze beginnen de lichaamsdelen echt goed te kennen. Dit is leuk om te zien. We hebben ons deze week vooral wat bezig gehouden met herhalen of sommige activiteiten naar een moeilijker niveau te tillen. Zo laten we de kindjes nu zelf een prent (met lichaamsdeel) kiezen om dan te benoemen of de juiste plaats van de puzzel te leggen. Voordien gaven we hen prent en hielpen we door het lichaamsdeel bij ons aan te duiden. Het is ons ook opgevallen dat heel wat kinderen nog niet (juist) kunnen tellen, de kleuren kunnen benoemen of kunnen werken met het alfabet. Hiervoor zijn we dus ook enkele activiteiten aan het uitwerken. We zijn nog steeds heel wat aan het knutselen (elke middag) om activiteiten te doen op stage dus de centjes worden zeker goed gebruikt. Normaal waren we van plan om kleine (leg)poppetjes te maken zodat de kindjes deze konden aankleden. Toevallig kwamen we dit tegen in de winkel dus we hebben beslist om dit te kopen voor elke unit zodat we onze tijd konden steken in het maken van andere activiteiten. De kindjes hebben er al veel plezier aan gehad.

Zo dit was al weer de update van deze week 🙂 Voor zaterdag staat er al een leuk uitstapje naar het Ado elephant park op de planning, volgende week komen er dus nog meer leuke foto’s 😉

Veel liefs,
Lotte & Laura

Ps; hier nog een familiekiekje van iedereen die momenteel bij Daphne en Peter verblijft.

Laura en Lotte

About Laura en Lotte

Wie zijn wij? Wij zijn Laura Bouttelgier (21j.) en Lotte Van de Vyver (20j.). Studenten pedagogie van het jonge kind en kleuteronderwijs aan de Arteveldehogeschool. Waarom kiezen we voor dit avontuur? Beide wouden we in ons laatste jaar graag een bijzondere ervaring op doen. Van daar dat we de uitdaging aangingen om naar het Zuiden te gaan. Op deze manier krijgen we de kans om een andere cultuur te leren kennen. We zien het als een meerwaarde om onze eigen kennis en vaardigheden uit te wisselen met de opvoeders en begeleiders van het mental health center. Maar ook omgekeerd om te leren van hun kennis en vaardigheden. Het lijkt ons interessant om te weten te komen hoe kinderen met een mentale beperking begeleid en opgevangen worden in Zuid-Afrika. We willen onze blik op de wereld verruimen door de cultuur van Zuid-Afrika beter te leren kennen.

Leave a Reply

Contact
(+27) 041 364 2775
42 Willet Street | Newton Park
Port Elizabeth | South Africa
Email: info@hopevolunteer.org