Zozo hier zijn we dan met ons eerste berichtje uit het verre, mooie en warme Port Elizabeth.

Onze reis hierheen is wat anders verlopen dan verwacht. Na enkele vertragingen, een verkeerde terminal in Londen en dus ook twee vluchten gemist te hebben die we telkens moesten om boeken zijn we vier uur later dan voorzien toegekomen in Port Elizabeth. Gelukkig stond Peter (gastgezin) ons met een grote glimlach op te wachten aan de luchthaven. Ook tijdens de rit in de auto naar het huis stelde hij ons als direct gerust met al zijn leuke verhalen. Bij aankomt kregen we onze kamer te zien en de wifi-code om onze ouders te verwittigen :). We kregen ook direct een dikke knuffel van Daphne (gastgezin) om daarna een lekkere warme maaltijd te krijgen. Waarna we versleten in ons bedje kropen voor onze eerste nacht in Zuid-Afrika.

Ondertussen zijn we al twee dagen verder. Gisteren (woensdag) hebben we wat de noodzakelijke dingen gedaan zoals boodschappen, even snel gaan shoppen en onze batterijen opgeladen in de zon. Het was hier in de namiddag 26 graden, veel beter dan in België dus, het windje deed goed. We hebben trouwens een grote tuin waar Peter heel trots op is. Hij heeft er zijn eigen kruiden staan, waar we al van mogen proeven hebben. We hebben voor wie benieuwd is ook wat foto’s getrokken van het huis, de tuin en onze (gepimpte) kamer. Ook onze auto is al geregeld en te zien op de foto’s (de rode). Deze namiddag zijn we van plan om naar het strand te gaan.


Daphne en Peter zijn echt super lief voor ons! Peter zijn verhalen zijn echt geweldig om naar te luisteren. En hun eten is super lekker! Zo aten we gisteren kip met groentjes, rijst en aardappelen. Er is hier ook een echte spar, zoals in België, op tien minuten wandelen. Wat waren we gelukkig toen we de nutella choco zagen staan.

Nog even een leuk weetje de Zuid-Afrikaanse taal is echt beter verstaanbaar dan verwacht. We hebben een voorbeeldje getrokken uit de winkel, raad zelf maar welke kinderboekjes het zijn..

Ohja trouwens voor iedereen die ons zo hard mist en een briefje wil schrijven, dit kan!:
Peter Morkel
(Laura Bouttelgier of Lotte Van de Vyver)
42 Willet street
Newton Park
Port Elizabeth
South Africa
6045

Er zou een wereldzegel op moeten en een speciale sticker voor het vliegtuig. Je zal ons er heel blij mee maken 😉

Als je meer foto’s wil zien kan dit onder foto’s 🙂

Veel Zuid-Afrikaanse groetjes,
Lotte & Laura

Laura en Lotte

About Laura en Lotte

Wie zijn wij? Wij zijn Laura Bouttelgier (21j.) en Lotte Van de Vyver (20j.). Studenten pedagogie van het jonge kind en kleuteronderwijs aan de Arteveldehogeschool. Waarom kiezen we voor dit avontuur? Beide wouden we in ons laatste jaar graag een bijzondere ervaring op doen. Van daar dat we de uitdaging aangingen om naar het Zuiden te gaan. Op deze manier krijgen we de kans om een andere cultuur te leren kennen. We zien het als een meerwaarde om onze eigen kennis en vaardigheden uit te wisselen met de opvoeders en begeleiders van het mental health center. Maar ook omgekeerd om te leren van hun kennis en vaardigheden. Het lijkt ons interessant om te weten te komen hoe kinderen met een mentale beperking begeleid en opgevangen worden in Zuid-Afrika. We willen onze blik op de wereld verruimen door de cultuur van Zuid-Afrika beter te leren kennen.

Leave a Reply

Contact
(+27) 041 364 2775
42 Willet Street | Newton Park
Port Elizabeth | South Africa
Email: info@hopevolunteer.org