Het is hoog tijd voor een nieuwe blog maar ik heb eerlijk gezegd niet veel zin om veel te typen … Ik ga daarom wat foto’s posten over de voorbije weken!

Ik baseer mijn blog dus op volgend citaat: een foto zegt meer dan duizend woorden! 🙂

(Blijkbaar zijn die foto’s wel vrij wazig zo in’t klein maar ik heb ontdekt dat als je er tweemaal op klikt, ze in een betere kwaliteit en groter verschijnen)

Mijn stage vind ik nog altijd top! Het zijn zeker niet de meest ‘gemakkelijke’ kinderen (begrijpelijk gezien de omstandigheden) maar ze hebben toch allemaal mijn hart veroverd. Zoals je ziet zijn de meeste foto’s van een uitstapje naar zee. Ik vind het geweldig om de kinderen mee te nemen naar een andere buurt. Ze zijn dan helemaal in hun nopjes en kunnen zich helemaal uitleven. Ze zullen het niet graag horen maar ik vond ze zooooo schattig toen ze daar op hun hobbelgirafkes zaten. Zelfs de stoerste tieners kunnen dan even gewoon kinds zijn zonder zich zorgen te hoeven maken. Om even een beeld te geven van deze tieners hun zorgen: één van de jongens was de avond voor de uitstap nog in het hand gestoken door de man die samen met hem in hetzelfde k(r)ot woont en diezelfde man heeft hem diezelfde avond nog aan de deur gezet. Dit is hun dagelijkse harde realiteit. Vaak zijn het de volwassenen die hen zouden moeten beschermen die hen net het meeste leed toe brengen.

Er zijn nog meer foto’s het delen waard maar die zal ik sparen voor een andere blog. Het wordt anders misschien wat te veel van het goeie …

Ik zal misschien ook nog even een korte update geven over hoe het voor de rest met me gaat.

Het gastgezin was zo lief om me mee te nemen op familieweekend (ondertussen al een aantal weken geleden). Dit was een heel fijn uitje en ik heb mooie plekjes ontdekt!

Ondertussen heb ik al wat bezoek over de vloer gehad: mama, papa en de zus. Met mama en papa zijn we naar het Addo Elephant Park geweest, echt prachtig! Voor de rest heb ik hen wat rondgeleid in Port Elizabeth en heb ik hen natuurlijk ook mijn stageplaats laten zien. Nadien heeft mijn zus een weekje meegedraaid op mijn stageplaats en nadien zijn we naar Kaapstad getrokken. Dit was een geweldige vakantie!

Ook van Cape Town zou ik nog zo veel meer foto’s kunnen posten maar ik zal me beheersen. Op deze manier kan je u toch een beetje een beeld van vormen van wat ik de laatste weken/maanden heb uitgespookt, aangezien ik niet echt in de vibe zat om veel te schrijven hihi.

Ik zal mijn best te doen om binnenkort toch nog is een update te plaatsten.

Doeeei!

Ine Vanderhaegen

About Ine Vanderhaegen

Ik ben een studente Orthopedagogie aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen, België. Momenteel, van september tot en met januari, loop ik stage bij ACVV Kamvalethu Drop in Centre (https://www.facebook.com/ACVV-Kamvalethu-Drop-In-Centre-109438599148617/). Dit is een dagopvangcentrum voor kinderen die niet zijn ingeschreven in een school, voornamelijk kinderen uit problematische gezinnen en straatkinderen. In de namiddag, wanneer het school uit is, is er ook opvang voor kinderen uit de buurt.

Leave a Reply

Contact
(+27) 041 364 2775
42 Willet Street | Newton Park
Port Elizabeth | South Africa
Email: info@hopevolunteer.org