"Het is een ervaring die ik nooit zal vergeten en waarvan ik heel dankbaar ben dat ik dit heb mogen doen."

Prachtige tijd gehad vol met lieve en inspirerende mensen in Port-Elizabeth. Als vrijwilliger van Hope Volunteer veel van de projecten bezocht en geprobeerd ook een steentje bij te dragen.

Onder andere heb ik gewerkt in de Tinkertots Crèche zodat de leidsters verschillenden trainingen en cursussen konden volgen, veel tijd doorgebracht met de kinderen van de Thamsanqa huisjes. Uitjes georganiseerde, kleren/kookspullen/eten en speelgoed gebracht en de huizen opgefleurd met schilderingen. Ieder spelletje of aai over hun bol is voor deze kinderen waardevol. Daarnaast heb ik speel en leermateriaal gekocht voor de kinderen van de crèche van het Under the Tree project, want zij hadden helemaal niks.

Ik heb nog nooit zulke gastvrije en liefdevolle mensen leren kennen als Peter en Daphne. Vanaf het eerste moment omarmen zij je in hun leven en zullen zij er alles aan doen om jou tijd bij hun veilig en leuk te maken. Peter neemt je overal mee naar toe, waardoor je veel meer ziet en echt betrokken raakt binnen de gemeenschap en cultuur. Zo heb ik geholpen bij het Lelethu baby home; een opvang voor baby’s die ter vondeling zijn gelegd. Een crèche voor kinderen met een verstandelijke beperking en heb ik meerder prachtige mensen gesproken en geholpen die in barre omstandigheden wonen in de sloppenwijken.

Ik raad iedereen aan die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk, een andere cultuur of in het helpen van andere, om bij Peter en Daphne te verblijven en deel te nemen aan een of meerdere projecten. Bij deze organisatie weet ik zeker dat de donaties die binnen komen en het vrijwilligers werk wat verricht wordt op de goede plaats terecht komt.

Het is een ervaring die ik nooit zal vergeten en waarvan ik heel dankbaar ben dat ik dit heb mogen doen.

Name: Zowie Debets
Age: 22
Country: Netherlands
Volunteer in: 2016